Op deze oude kaart van Janssonius uit 1657 is de oude gracht aan de Buitenhofkant te zien. De gracht maakte echter deel uit van een singel die helemaal rondom liep.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze oude kaart van Janssonius uit 1657 is de oude gracht aan de Buitenhofkant te zien. De gracht maakte echter deel uit van een singel die helemaal rondom liep. © Janssonius

Rijk geeft een grachtje van niks cadeau aan Den Haag

Den Haag krijgt van het Rijk een cadeautje voor de overlast van de verbouwing van het Binnenhof. Aan het Buitenhof wordt de Hofgracht in ere gesteld, een stuk water dat hier heel vroeger ook heeft gelegen. Niemand echter die het zich kan heugen.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag