Volledig scherm
Paaltjes op de fietspaden op de kruising Da Costalaan-Caan van Necklaan in Rijswijk. © Google Streetview

Rijswijk haalt gevaarlijke fietspaaltjes weg

Op twee locaties na zijn de gevaarlijke fietspaaltjes op 55 plekken in Rijswijk weggehaald. Als automobilisten nu misbruik gaan maken van de fietspaden zonder obstakel zet de gemeente alsnog een paaltje terug.

Maar dat gebeurt desgevraagd op een duidelijk zichtbare manier en met ribbelmarkering er omheen, zodat fietsers tijdig gewaarschuwd worden over het obstakel. Paaltjes die toch al zouden blijven staan, krijgen ook een ribbelmarkering.

De gemeente Rijswijk is vorig jaar zomer begonnen met het weghalen van paaltjes op fietspaden die landelijk ongelukken hebben veroorzaakt. Op de Van Vredenburchweg en de Hoogkamerlaan moeten de paaltjes nog worden opgeruimd. ,,We werken nu nog aan een plannetje voor een herinrichting'', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Zo is in een aantal gevallen het weghalen van de paaltjes gecombineerd met het vergroenen van straten en het saneren van overbodige verkeersborden. ,,De kruising Da Costalaan-Caan van Necklaan is daarvan een mooi voorbeeld. Daar hebben we meteen een border gemaakt met beplanting.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag