Volledig scherm
© Rianne den Balvert

Rijswijk Wonen helpt Den Haag aan sociale huurwoningen

Woningcorporatie Rijswijk Wonen gaat de komende vijf jaar in Den Haag 250 tot 500 sociale huurwoningen bouwen.

Vandaag tekenen de Rijswijkse corporatie en de gemeente Den Haag een langjarige samenwerking. Naast de bouw van sociale woningen door de Haagse corporaties  is er vanwege de bevolkingsgroei extra investeringskracht nodig om in die behoefte te voorzien.

Behoefte
Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen en Duurzaamheid): ,,Den Haag groeit. Per jaar komen er maar liefst 4.000 inwoners bij.  Om die groei op een goede manier op te vangen hebben we de komende jaren jaarlijks 2.000 tot 2.500 nieuwe woningen nodig. Waaronder zeker ook sociale woningbouw. De Haagse corporaties werken daar hard aan. Maar met een groeiende behoefte is extra investeringskracht erg welkom."

Volgens bestuurder Zeljka Udovicic - Schlick van Rijswijk Wonen  vergroot haar woningcorporatie door ook te investeren in Den Haag het woningaanbod in de regio, en dus ook voor de Rijswijkse woningzoekenden. ,,Uiteindelijk moeten we er voor zorgen dat de mensen die aangewezen zijn op betaalbare huisvesting in de regio een dak boven hun hoofd kunnen krijgen."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag