Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Rijswijker (22) getackeld, beroofd en bedreigd met wapen in Oudemansstraat

Een Rijswijker (22) is vannacht in de Oudemansstraat in Den Haag beroofd en bedreigd door twee mannen. Dat meldt de politie. 

De man liep rond 02.00 uur 's nachts van station Hollands Spoor naar de Oudemansstraat. Daar werd hij vanuit het niets getackeld en van achteren op de grond geduwd door een van de mannen. Vervolgens bedreigde de ander hem met een steekwapen en werd hij beroofd.

Het tweetal vluchtte vervolgens richting het Lorentzplein. Doordat het slachtoffer van achteren werd vastgehouden door een verdachte, kon hij alleen van de ander een signalement geven. Het gaat om een lichtgetinte man van ongeveer 1.80 m. groot. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas met capuchon.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag