Volledig scherm
Restaurant De Wits in Rijswijk.

Rijswijks De Wits gooit hoge ogen in Koffie Top 100

'Deze zaak is een voorbeeld voor velen: brandschoon en zeer verzorgd.' Die complimenten kan restaurant De Wits in Rijswijk in zijn zak steken. De zaak haalde de vierde plaats in de landelijke koffietest van horecavakblad Misset, en is de best geteste in Zuid-Holland.

De jury van de Koffie Top 100 is vol lof over de koffie die wordt geschonken aan de Herenstraat 4. 'In de lungo van de Arabica Crème blend proeven we chocolade en speculaas. Barista Chris van Pomeren gebruikt voor zijn espresso bonen van de Colombiaanse plantage San Alberto, uit de Single Estate serie van Smit&Dorlas. Fijn fruitig met frisse citrustonen', noteren de proevers. Ze complimenteren de zaak ook met de cappuccino. 'Regelrechte topkoffies.'

Zuid-Holland staat 7 keer in de lijst en het overgrote deel komt uit de Haagse regio. Misset noemt het opvallend dat geen Rotterdams adres en slechts één in Den Haag op de lijst staat. In de Haagse regio verdienden ook Luciano's IJssalon in Wassenaar (19e plek), Capriole Café in Den Haag (24), het Delftse Otelli (29) en Jans Delft (77) allemaal een plek in de top 100.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag