De scheidende directeur Rinke Zonneveld van InnovationQuarter: ‘Vroeger stonden Den Haag en Rotterdam met de ruggen tegen elkaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
De scheidende directeur Rinke Zonneveld van InnovationQuarter: ‘Vroeger stonden Den Haag en Rotterdam met de ruggen tegen elkaar'. © Frank Jansen

Rinke Zonneveld haalde 300 buitenlandse bedrijven én honderden miljoenen naar regio: ‘Was hard nodig’

Toen Rinke Zonneveld in 2014 startte met InnovationQuarter, was Zuid-Holland niet bepaald de meest florerende provincie van Nederland. Het ging zelfs economisch slecht en de samenwerking tussen bedrijven en overheden liet flink te wensen over. Maar dat is inmiddels wel veranderd. De directeur, die volgende maand vertrekt naar Invest-NL, blikt dan ook tevreden terug.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Den Haag