Rob is een skelet in wording: ‘Ik ben zuinig op mijn lichaam’

VideoRob Albers (55) bestaat haast niet meer. De Hagenaar is een skelet in wording. Door ‘de dood’ op zijn lichaam te zetten, hoopt hij andermans angst voor de dood weg te nemen. 

Rob Albers is aangestoken door het Wordfeud-virus. Alvorens hij een bakkie oploskoffie zet, wordt er nog snel een woordje gelegd. Dan strijkt hij neer in een oubollig gebloemde fauteuil. ,,Ik ben een échte kringloper”, zegt de Hagenaar trots. ,,Alles wat je hier ziet, tot de Joe Cocker-poster op de schouw aan toe, heb ik tweedehands op de kop getikt.”

Op diezelfde schouw staat een foto van hem en zijn dochter. De twee hangen ergens in een poortje. ,,We zitten aan de Hot n’Sweet. Levensgevaarlijk spul. Wie het drinkt, gaat achteruit lopen”, lacht hij.

Wat aan de foto nog het meest opvalt, is de schone huid van Albers, vrij van tatoeages. Dat kan je inmiddels niet meer zeggen. Vanaf zijn kruin neemt de flora toe. Die ontspruit, krijgt vat op zijn lichaam en bedekt het. Verbergt hem. Rob bestaat haast niet meer. Rob is een skelet in wording.

Terwijl Albers ongegeneerd zijn blouse uittrekt, vertelt hij dat zijn gezicht pas het begin is. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag