ROC Mondriaan aan de slag met ‘schone techniek’ van toekomst

VideoDrones aanpassen of 3D-prints maken. De ontwikkelingen gaan snel in de techniek. In het Techniek Innovatie Huis gaat ROC Mondriaan ermee aan de slag.

In technische beroepen is de vraag naar goed opgeleid personeel groot. Bij het regionaal opleidingencentrum (ROC) Mondriaan in Den Haag is dan ook al een jaar of drie geleden besloten om te investeren in het opzetten van het Techniek Innovatie Huis. Volgende week dinsdag is de officiële opening.

De locatie voor deze nieuwe loot aan de wijdvertakte studieboom van ROC Mondriaan was vanaf dag één helder. Het Huis moest komen bij hun Techniek en ICT Campus aan de Tinwerf, recht tegenover de remise en werkplaats van de HTM op bedrijventerrein Zichtenburg. Daar zaten al de vier scholen van de ict, bouw en infra, metaal-, elektro- en installatietechniek en autotechniek en mobiliteit.

Na de aankoop van de bouwhal van leerwerkbedrijf Haagbouw werd het Techniek Innovatie Huis almaar concreter. Hier moest het gaan gebeuren. ,,We willen de vier scholen met elkaar verbinden en laten samenwerken’’, legt projectleider Sebastiaan Bliemert uit. Vandaar dat er is gekozen voor een grote centrale ruimte waarin groepen kunnen werken aan diverse grote opdrachten of luisteren naar een ondernemer die komt spreken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag