Volledig scherm
Azad Sahin (17) uit Den Haag. Hij werd op 7 april in shishalounge VLVT in Den Haag neergeschoten en overleed maandag 9 april in het ziekenhuis. © Fotomontage Jos van Leeuwen/Privéfoto

Rotterdammer Mustaf S. krijgt twaalf jaar cel voor neerschieten 17-jarige in Haagse shishalounge

De 20-jarige Mustaf S. uit Rotterdam moet twaalf jaar de cel in, omdat hij in april vorig jaar de 17-jarige Azad Sahin neerschoot in de Haagse shishalounge VLVT. Hij is veroordeeld voor doodslag. Dat is vandaag besloten in de Haagse rechtbank. 

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank het niet bewezen dat de verdachte met voorbedachten rade handelde. Daarom is sprake van doodslag en niet van moord. Wel ging hij op 7 april zonder enige aanleiding, bewapend met een pistool, de uitgaansgelegenheid aan de Laan van Meerdervoort in. Vervolgens aarzelde hij niet dat pistool te gebruiken om Sahin opzettelijk dood te schieten, naar aanleiding van een ruzie om een ballonnetje met lachgas.

Filmpje

Een filmpje daarvan circuleert op internet. Sahin overleed de maandag daarop in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Schutter Mustaf S., toen nog 19 jaar, vluchtte weg, maar werd een week later toevallig aangehouden bij een verkeerscontrole. 

Volgens de rechtbank wilde Mustaf S. niet meewerken aan een onderzoek naar zijn persoon. Daarom moet hij als toerekeningsvatbaar worden beschouwd. ,,Daarnaast speelt een rol dat de verdachte, ook al was dat pas op de zitting, het feit heeft bekend en zijn verantwoordelijkheid daarvoor heeft genomen. Daarom komt de straf uit op twaalf jaar, zoals de officier van justitie ook had gevorderd.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
1117 stemmen