Rugzakken van Nathan en Daisy schitteren op dak IJspaleis

VideoNathan Pronk (16 jaar oud, geslaagd voor VMBO-kader) en Daisy Loos (15 jaar oud, ook geslaagd voor VMBO-kader) kregen vandaag een bijzondere eer. Hún rugzakken gingen de lucht in op het dak van het IJspaleis.

Nathan en Daisy werden vandaag uit hun lijden verlost en kregen te horen dat ze geslaagd waren voor hun eindexamen. ,,Ik was heel zenuwachtig. Ik kon er zelfs niet van slapen'', vertelt Daisy. ,,Toen ik het hoorde, ging ik gillen en ben ik meteen iedereen gaan bellen.'' Nathan haalt zijn schouders op. ,,Het is een hele opluchting'', aldus de koele kikker.

Maandag kregen ze te horen dat hun rugzakken niet thuis omhoog zal worden gehesen, maar dat die op het dak van het stadhuis zouden prijken. ,,Het was een hele verrassing. Dat wilde ik wel!'' zegt Daisy. Nathan: ,,Het is een speciale ervaring. Het is leuk om mee te maken.''

Landelijk deden ongeveer 210.000 middelbare scholieren mee aan de centrale eindexamens. Wethouder Saskia Bruines van onderwijs noemt vandaag 'een heel spannende dag'. ,,Samen met twee geslaagde leerlingen, Daisy en Nathan van het Wellant VMBO Madestein, heb ik de vlag met hun tassen op het stadhuis gehesen. Hiermee feliciteer ik alle leerlingen die hun examen hebben gehaald en wens ik hun veel succes in hun verdere (school) loopbaan.”

Volledig scherm
Vlaggen hijsen op het stadhuis © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag