De hoeveelheid mensen valt dezer dagen wel mee op het strand en in de duinen, maar ze zijn lang niet allemaal even natuurvriendelijk.
Volledig scherm
De hoeveelheid mensen valt dezer dagen wel mee op het strand en in de duinen, maar ze zijn lang niet allemaal even natuurvriendelijk. © Daniella van Bergen

Rust in duingebied zorgt juist voor toename zwerfafval

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen minder mensen zijn in de Haagse duinen en op het strand, neemt de rommel toe. Volgens Stefan Poot, regiobeheerder Kuststreek van het Zuid-Hollands Landschap, komt dat voornamelijk door het gebrek aan sociale controle. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
  PREMIUM

  De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

  Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag