Rust keert terug op Haagse stranden: ‘Je kan op het strand een kanon afschieten’

UPDATE & VIDEOHoewel het er vanochtend even op leek dat het druk zou worden op het strand, kun je op Scheveningen inmiddels een haarspeld horen vallen. ,,Het is er echt ongekend rustig nu”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Op beelden van Regio15 van vanochtend waren nog veel strandgangers te zien. Nu de zon volop schijnt, zijn er nog slechts een handjevol strandgangers te bekennen langs de kustlijn in Den Haag en de omliggende gemeenten. ,,Het is net een biljartlaken”, meent de politiewoordvoerder. ,,Ik kijk nu live naar de beelden van Scheveningen en er is amper iemand op te zien.”

Politiedrone

Hoewel vanochtend even een politiedrone werd ingezet om badgasten die te dicht op elkaar liepen te waarschuwen, hebben de agenten geen kind aan de Haagse strandgangers. ,,We zijn er met elkaar vandaag goed in geslaagd om ons aan de regels te houden. Dat is fijn.” De politie benadrukt wel dat de dag nog niet om is en paraat staat om in te grijpen als het nodig is.

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag die toevallig bij het Zwarte Pad loopt, bevestigt het beeld van de politie. ,,Je kan op het strand een kanon afschieten. Mensen lopen hier op vijftig tot zestig meter afstand van elkaar. Iedereen heeft een voetbalveld voor zichzelf.” Ook ziet de gemeentewoordvoerder dat strandgangers rechtsomkeert maken zodra ze verbodsborden hebben gelezen. ,,Iedereen lijkt zich goed te houden aan de regels. Als handhavers al mensen aanspreken op straat, is dat in veel gevallen omdat ze per ongeluk te dicht bij elkaar zijn gaan staan.” 

Toch nog druk op Haagse stranden
Volledig scherm
Toch nog druk op Haagse stranden © Videostill

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag