Volledig scherm
Ter illustratie. © mechteld jansen

Ruzie om iPhones leidt tot 100 uur werkstraf voor met plantenpotten bekogelde Hagenaar (58)

Een Haagse man (58), die eind 2017 ruzie had met een echtpaar in Nootdorp over verdwenen iPhones, is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Nadat de Nootdorpse man een emmer water over hem heen gooide om hem bij zijn huis vandaan te jagen, zou de Hagenaar geweld hebben gebruikt. Het stel bekogelde de auto van de man vervolgens met plantenpotten. 

De rechtbank heeft ook het echtpaar veroordeeld. De man krijgt een werkstraf van 50 uur vanwege mishandeling en vernieling en de vrouw een geldboete van 600 euro vanwege vernieling. De straffen komen overeen met de strafeisen van het Openbaar Ministerie.

De man uit Den Haag dacht dat het echtpaar een pakket met dure iPhones, dat door zijn broer in China was besteld, achterover had gedrukt. Het pakket met smartphones zou op een adres van familie van de Hagenaar afgeleverd worden, maar die woonden er niet meer. De Hagenaar meende te weten dat de ontvangstbevestiging van de iPhones door de vrouw uit Nootdorp, die het pand verhuurde, was ondertekend.

Chloor

De Haagse verdachte klopte samen met zijn broer op 8 december 2017 rond 22.00 uur bij het Nootdorpse stel aan. Het echtpaar zei zich meteen bedreigd te hebben gevoeld door het harde gebonk op de deur. Daarom kieperde de echtgenoot een emmer schoonmaakwater met chloor vanaf het balkon over de 58-jarige Haagse verdachte heen. Ook pakte hij een honkbalknuppel en stormde ermee naar buiten. De Hagenaar overmeesterde de echtgenoot en zou meerdere keren op hem hebben ingeslagen. 

Tijdens de zitting twee weken geleden beriep de verdachte zich op zelfverdediging, maar volgens de rechtbank was daarvan geen sprake. Nadat de broers wilden wegrijden in hun auto, bekogelde het stel de wagen met plantenpotten.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den Haag en Delft!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag