Ruzie tijdens Turkse uitvaart: zwager steekt neef (44) van overledene dood

VideoBij een steekpartij in de Kempstraat in het centrum van de Turks-islamitische stichting in Den Haag is vanochtend een 44-jarige man overleden. Een andere 36-jarige man raakte zwaargewond. De dader vluchtte weg. De identiteit van de dader is bekend bij de politie. Het zou volgens Tahsin Çetinkaya, de voorzitter van de stichting, gaan om een familiedrama.

Het incident gebeurde op het plein voor de Turks-islamitische stichting in de wijk Transvaal tijdens een begrafenisceremonie. Volgens Tahsin Çetinkaya, voorzitter van de stichting en raadslid van Islam Democraten, heeft er zich een familiedrama afgespeeld. Tijdens de uitvaart werd de neef van de man die zou worden begraven doodgestoken, volgens Çetinkaya door een zwager uit de familie. 

Volgens Çetinkaya was er een knallende ruzie ontstaan en wilde het slachtoffer die juist sussen. De begrafenis werd stilgelegd. Waar de ruzie over ging is niet bekend.

Volgens de voorzitter, die alle betrokkenen persoonlijk kent, ging er een woordenwisseling aan de steekpartij vooraf. Çetinkaya benadrukt dat het niet zou gaan om een ruzie over politiek. Na de steekpartij vluchtte de dader te voet weg. De politie is nog op zoek naar een kale man van rond de vijftig jaar oud, die rennend wegvluchtte. Het zou gaan om een man van Turkse afkomst.

De politie heeft de straat ruim afgezet en doet onderzoek. Buiten de afzetlinten vormde zich een menigte. De bezoekers van de uitvaart zijn zichtbaar aangedaan. Er zijn meerdere mensen die niet goed werden of flauw vielen. 

Meerdere ambulances zijn naar de Kempstraat gereden.
Volledig scherm
Meerdere ambulances zijn naar de Kempstraat gereden. © Regio 15

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag