Aan de achterkant van het verkrotte ambassadegebouw van Saoedi Arabië aan de Bleiswijkstraat is een gedeelte van de gevel naar beneden gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de achterkant van het verkrotte ambassadegebouw van Saoedi Arabië aan de Bleiswijkstraat is een gedeelte van de gevel naar beneden gekomen. © Frank Jansen

Saoedische parel in Statenkwartier heeft zijn glans verloren: ‘Ze hebben er gewoon schijt aan’

In de achtertuin van het World Forum, Europol en het Joegoslavië-tribunaal en aan de rand van het beschermd stadsgezicht van het Statenkwartier staat villa De Kempenaer langzaam weg te kwijnen. Vergane glorie aan de voorkant en inmiddels zelfs een ingestorte gevel aan de achterkant. Eigenaar Saoedi-Arabië lijkt zich er niet om te bekommeren.

 1. Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Eenzaamheid, korte lontjes en werkstress. Achter de voordeur hebben thuiswerkers het tijdens de pandemie hard te verduren. Het aantal mensen dat kampt met burn-outklachten is volgens vakbond CNV sinds oktober vorig jaar zelfs verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek onder 2600 CNV-leden. Eén op de vijf daarvan zegt dicht tegen een burn-out aan te zitten. Zeven maanden geleden waren dat er 'slechts’ één op de tien.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Wegblokkerende demonstranten aangehouden bij Malieveld
  Play

  Wegblokke­ren­de demonstran­ten aangehou­den bij Malieveld

 2. Gewonde door steekpartij in Delft: politie houdt verdachte aan
  Play

  Gewonde door steekpar­tij in Delft: politie houdt verdachte aan

Den Haag