Volledig scherm
© NICO SCHOUTEN

Scheveningen bereidt zich met zandzakken voor op storm

Scheveningen bereidt zich voor op zware windstoten en regen. Het KNMI heeft voor morgen voor de provincie Zuid-Holland code geel afgegeven. Er worden windstoten van meer dan tachtig kilometer per uur verwacht en er is kans op overstromingen.

Veel Schevenings ondernemers nemen maatregelingen tegen de voorspelde weersomstandigheden. Zo stapelt Morris Mulder zandzakken bij restaurant Encore by Simonis aan de Dr Lelykade. Dat moet voorkomen dat water uit de haven de zaak bereikt. 

Ook elders langs de kust deden ondernemers er vanavond alles aan om te voorkomen dat hun bedrijf beschadigd kan raken door het hoge water. Doordat morgen storm wordt verwacht en het springtij is, zijn zeer hoge waterstanden mogelijk. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Haagse touroperator: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    Haagse touropera­tor: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’

    Precies op 29 maart, aanvankelijk de dag van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, vertrekt bij het Haagse touringcarbedrijf KJ Tours een bus vol mensen naar Londen. Alhoewel de trip naar de Engelse hoofdstad van een maand later al is volgeboekt en die van 29 maart niet, heeft eigenaar Kris Jhagroe geen moment getwijfeld over reizen op de dag van de brexit. ,,Waarom zou ik voor een andere datum gaan? We zullen er geen hinder van ondervinden.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag