Volledig scherm
Foto van een monniksrob. De zeehond op de foto is vier maanden oud. © EPA

Scheveningen krijgt borden met gedragsregels om zeehonden te beschermen

Scheveningen krijgt binnenkort borden met daarop gedragsregels om de zeehonden te beschermen die sinds dit jaar opeens met enige regelmaat op het strandje liggen bij het Zuidelijk Havenhoofd.

De zeehonden die daar rust zoeken zijn een ware attractie geworden en worden daardoor verstoord. Bij de Dierenpolitie kwamen daarover meldingen binnen. Raadslid Rene Oudshoorn (Groep de Mos) sloeg enige weken geleden alarm. ,,Honden rennen op de zeehonden af, en mensen met kinderen vinden de zeehonden prachtig natuurlijk. Ze willen steeds van dichtbij selfies maken met een zeehond erbij.’’

De beestjes die zich dit jaar voor het eerst op het strandje lieten zien, werden daardoor voortdurend het water ingejaagd. ,,Het is er onrustig. Ik kom op voor de Scheveningse zeehond,’’ zegt Oudshoorn, die blij is met de informatieborden.

Afstand

Op de borden wordt erop gewezen dat mensen afstand moeten houden tot de dieren. ‘Het college is bereid tijdelijke informatieborden te plaatsen om daarmee de bewustwording te vergroten om geen wilde dieren te verstoren,’ aldus burgemeester en wethouders.

Het college kondigt vandaag ook aan dat er boetes zullen worden uitgedeeld aan mensen die hun hond er niet aanlijnen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag