Volledig scherm
Lightwalk, © Matthieu van den Berg

Scheveningen Lightwalk afgelast vanwege harde windstoten

De Scheveningen Light Walk is afgelast. Dat heeft de organisatie van het evenement zojuist bekendgemaakt. De wandeltocht, met 10.000 deelnemers, wordt afgelast omdat met de verwachte weersomstandigheden de veiligheid niet kan worden gewaarborgd. 

Vanavond worden aan de kust zware windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht. ,,Deelnemers die toch naar Scheveningen komen zijn van harte welkom op de Pier of in Madurodam. Zij kunnen gebruik maken van de bestelde Pier Proeverij, en hun goodybags afhalen tot 19.30 uur, Madurodam bezoeken en hun aangeschafte uitrijkaart gebruiken tot zondag 18,00 uur”, laat de organisatie weten.

Tussen 16.30 en 23.00 uur zou vandaag de derde editie van de 7,5 tot 18,5 kilometer lange wandeltocht plaatsvinden. De volgende editie van het lichtjesfeest vindt volgend jaar in december plaats.

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag