Volledig scherm
Lightwalk, © Matthieu van den Berg

Scheveningen Lightwalk afgelast vanwege harde windstoten

De Scheveningen Light Walk is afgelast. Dat heeft de organisatie van het evenement zojuist bekendgemaakt. De wandeltocht, met 10.000 deelnemers, wordt afgelast omdat met de verwachte weersomstandigheden de veiligheid niet kan worden gewaarborgd. 

Vanavond worden aan de kust zware windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht. ,,Deelnemers die toch naar Scheveningen komen zijn van harte welkom op de Pier of in Madurodam. Zij kunnen gebruik maken van de bestelde Pier Proeverij, en hun goodybags afhalen tot 19.30 uur, Madurodam bezoeken en hun aangeschafte uitrijkaart gebruiken tot zondag 18,00 uur”, laat de organisatie weten.

Tussen 16.30 en 23.00 uur zou vandaag de derde editie van de 7,5 tot 18,5 kilometer lange wandeltocht plaatsvinden. De volgende editie van het lichtjesfeest vindt volgend jaar in december plaats.

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag