Volledig scherm
In totaal is er 400.000 kubieke meter zand van de Noordzeebodem op het Scheveningse strand gespoten. © Rijkswaterstaat

Scheveningen weer voor jaren beschermd tegen de Noordzee

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen tijd 400.000 kubieke meter zand van de Noordzeebodem op het Scheveningse strand gespoten. Zo blijft de Scheveningse kustlijn de komende jaren op zijn plek en is Zuid-Holland weer goed beschermd tegen de Noordzee.

Het opspuiten van het zand tussen het sportstrand nabij de havenhoofden tot iets voorbij de Pier is deze week afgerond. Het was een flinke klus: met de hoeveelheid zand die gebruikt is kan namelijk het stadion van ADO Den Haag anderhalf keer worden gevuld. 

 Van begin oktober tot eind november heeft Rijkswaterstaat dag en nacht gewerkt om de klus te klaren. Door de werkzaamheden is het strand veiliger geworden. ‘Het brede strand maakt de kust veiliger, omdat de golven eerder gebroken worden’, meldt Rijkswaterstaat. ‘Zo hoeft de dijk onder de boulevard niet alle klappen op te vangen en kan deze daardoor een stuk lager blijven.’

Het Scheveningse strand is inmiddels weer vrij toegankelijk voor surfers, wandelaars en ruiters. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag