Volledig scherm
© AD

Scheveningen weer walhalla vuurwerkliefhebber

Het gaat weer knallen in Scheveningen wanneer daar vanavond de 38e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival begint. Acht landen presenteren er hun vuurwerkshows tijdens vier avonden.

De deelnemende landen zijn Nederland, Polen, China, Frankrijk, Japan, België, Portugal en titelverdediger Spanje die vorig jaar de spectaculairste show had. Per avond verzorgen twee landen een show: om 21.45 en om 22.30 uur. De shows zijn te zien op vrijdag 11 en zaterdag 12 en vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus.

Het vuurwerk gaat vanaf een drijvend ponton de lucht in. Het ligt zo'n 275 meter van het strand af, ter hoogte van het Kurhaus. De vakjury bekijkt de vuurwerkshows vanaf het terras van het beroemde hotel. De juryleden letten er onder meer op dat de show representatieve onderdelen van het betreffende land bevat.

Rond het festival zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen.

Extra bussen
De HTM zet tijdens het Vuurwerkfestival Scheveningen extra bussen en trams in. Er worden veel bezoekers verwacht. Het extra vervoer rijdt zowel vóór als ná het afsteken van het vuurwerk, op alle dagen van het festival. Het gaat om de tramlijnen 1 en 9 en de bussen 21, 22 en 23. Reizigers kunnen in- of uitstappen bij de halte Kurhaus. De laatste trams en bussen vertrekken rond 24.00 uur.

Het festival heeft ook een speciale app ontwikkeld voor de feestavonden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag