Sjaak Bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Scheveningers klagen dat hun levensader verandert in... ja waarin eigenlijk? Een bloedeloze aorta

Hotelisering – kent u dat woord? Ik had er nog nooit van gehoord. Dat zegt niet veel, er zijn meer woorden waar ik nog nooit van heb gehoord. Zo kende ik het woord ‘endometriose’ sinds gisteren nog niet. U wel? Hotelisering is een eitje vergeleken bij endometriose. Te veel hotels op één en dezelfde plek. Schrik niet: de laatste maanden zijn er vier vergunningen aangevraagd voor een hotel in de Keizerstraat. 

 1. Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoeslag blijft in Den Haag onnodig ingewikkeld’
  PREMIUM

  Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoe­slag blijft in Den Haag onnodig ingewik­keld’

  Het aanvragen van de energietoeslag blijft in Den Haag voor problemen zorgen. Ouderen, die digitaal niet zo handig zijn, klagen dat het onnodig ingewikkeld is om de aanvraag op papier in te dienen. Volgens de Algemene Bond van Ouderen (Anbo) speelt dit probleem alleen in Den Haag. De belangenorganisatie pleit voor een speciaal telefoonnummer of afdeling waar deze groep terecht kan.
 2. McDonald’s ontstemd over omgekeerde vlaggen onder iconische M: ‘Wij hebben hier niets mee te maken’

  McDonald’s ontstemd over omgekeerde vlaggen onder iconische M: ‘Wij hebben hier niets mee te maken’

  McDonald’s zit in zijn maag met omgekeerde Nederlandse vlaggen die actievoerders zonder toestemming van de multinational op de mast met de iconische, gele M hebben gehangen. De vlaggen staan symbool voor het boerenprotest tegen de overheid. De fastfoodketen vreest dat klanten denken dat het concern de protestvlaggen zelf heeft opgehangen. ,,Maar wij hebben hier niets mee te maken.‘’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag