Een gasexplosie richtte een paar jaar geleden in de Hortensiastraat flinke schade aan tijdens de plaatsing van ondergrondse containers. Bewoners in de Haagse Koppelstokstraat vrezen dat in hun straat hetzelfde gebeurt als straks oracs naast gasleidingen worden neergezet.
Volledig scherm
Een gasexplosie richtte een paar jaar geleden in de Hortensiastraat flinke schade aan tijdens de plaatsing van ondergrondse containers. Bewoners in de Haagse Koppelstokstraat vrezen dat in hun straat hetzelfde gebeurt als straks oracs naast gasleidingen worden neergezet. © Jacques Zorgman

Scheveningers vrezen gasexplosie: twee ondergrondse containers naast gasleiding

Bewoners van de Koppelstokstraat op Scheveningen houden hun hart vast. In hun straat worden volgende week twee ondergrondse containers geplaatst op zo'n 1,5 meter van een gasleiding. De veiligheidsnormen zouden daarmee worden geschonden. ,,We zijn bang voor een explosie."

  1. Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboeken aan, vertel verzwegen verhaal’
    PREMIUM

    Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboe­ken aan, vertel verzwegen verhaal’

    Voor het eerst is maandagavond de ‘Nationale Herdenking 15 augustus’ in Den Haag ’s avonds live op televisie te zien, op primetime. Op die dag herdenken jong en oud het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Jongeren met Indische en Molukse wortels voelen eindelijk een beetje erkenning voor hun lang verzwegen geschiedenis, maar er is wat hen betreft nog méér nodig. ‘Ik zou graag zien dat deze herdenking dezelfde status krijgt als de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag