Volledig scherm
PREMIUM
De testmast in Scheveningen © Privéfoto

Scheveningers willen geen proefkonijn zijn van test met 5G: ‘Labratten zijn we’

Bezorgde Scheveningers die inzitten over hun gezondheid zijn gisteren een petitie begonnen tegen een landelijke proef met 5G-zendmasten. Die zijn tot hun verbijstering onlangs geïnstalleerd op het Uiterjoon, in de Vissershavenstraat en de Zeerustweg.

De Scheveningers hebben geen zin om proefkonijn te zijn van deze landelijke proef, zeggen ze. Bijna tweehonderd Scheveningers hebben in een paar uur tijd de protestactie getekend. Op lokale sociale media spreken bewoners van de kustplaats hun bezorgdheid én hun grote verontwaardiging uit over het effect van de metershoge 5G-masten. ,,Wij willen veilig thuis komen aan zee’’, zegt een van de initiatiefnemers. ,,Labratten zijn we”, zegt een boze Koos de Jong op Facebook.

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag