Een deel van de boulevard.
Volledig scherm
Een deel van de boulevard. © Remco Zwinkels

Scheveningse boulevard krijgt flinke oppepper

Vijftien zaken aan de Noordboulevard in Scheveningen gaan na de zomer tegen de vlakte. Een compleet nieuw complex met hippe restaurants, moderne winkels en een ondergrondse parkeergarage komt ervoor in de plaats. De nieuwe 'publiekstrekker' moet bezoekers terughalen naar het nu stille deel van de boulevard.

Een handvol ondernemers aan het eind van de Strandweg moet daar op 1 september weg zijn. Andere huurders hebben tot oktober om afscheid te nemen van hun zaak. In totaal vijftien restaurants en winkels aan de Noordboulevard (het deel tussen de Pier en hotel Carlton Beach) gaan daarna tegen de vlakte om plaats te maken voor het nieuwe complex. Het streven is dat dit in de zomer van 2019 wordt opgeleverd.

,,Het huidige vastgoed is verouderd. Het voldoet niet meer aan de functionele eisen van deze tijd", licht een gemeentewoordvoerder de grootschalige opknapbeurt toe. ,,De Noordboulevard heeft geen herkenbaar eigen gezicht en geen onderscheidende functies."

De herinrichting is onderdeel van De Kust Gezond, het gemeentelijke project van 25 miljoen euro dat ervoor moet zorgen dat badplaats Scheveningen aantrekkelijker wordt voor bezoekers en bewoners.

Quote

Ik voel me nu gedwongen om vervroegd met pensioen te gaan

John van Veersen

Retail

,,De invulling van het nieuwe complex wordt een mix van horeca en retail", vertelt manager Jan Greeve van Brink Management, die namens ontwikkelaar Hommerson bij het project is betrokken. ,,Concreet kan ik nog niet zijn."

Vast staat dat een deel van de huidige bedrijven terugkeert, maar de meeste zaken verdwijnen voorgoed. Zo ook restaurant Noordzee Boulevard. ,,Het bericht dat mijn huurcontract niet werd verlengd, kwam als een klap", zegt eigenaar John van Veersen (64).

Hij betreurt het dat hem geen alternatieve locatie is aangeboden. ,,Ik wil niet stoppen, maar ik voel me nu gedwongen om vervroegd met pensioen te gaan."

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag