Volledig scherm
PREMIUM
Duitse militairen in Scheveningen. Het beeld is ingekleurd. © Collectie Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Scheveningse Facebookgroep geeft de oorlog met foto's een gezicht

Eeuwig Den HaagDe Facebookgroep 'Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog' heeft na drie maanden al meer dan duizend leden. Auteur Danny Verbaan lanceerde dit platform om 'lief en leed' te verzamelen. Het levert onthullende foto's en ontroerende verhalen op. De geschiedenis krijgt een menselijk gezicht.

J e zou denken dat 75 jaar na de bevrijding alle feiten over de oorlog wel bekend zijn. In grote lijnen is dat ook zo, maar er blijven ervaringen en herinneringen over die nu pas aan het licht komen. En naar die wetenswaardigheden over het dagelijks leven is Danny Verbaan op zoek voor zijn pagina op Facebook én voor een boek, later dit jaar.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag