Volledig scherm
In het midden: Itai Cohn, bewoner van de Schilderswijk en organisator van tours door de wijk. Hij doet dan ook verschillende ondernemers aan zoals hier de famillie Ahmed van de winkel Food 786. © Frank Jansen

Schilderswijk in het zonnetje door Top 100

Even vragen aanItai Cohn heeft in samenwerking met Peter de Zwaan van buurthuis Samson de Schilderswijk Top 100 op touw gezet. Hun doel is om het 'cement' van de wijk in het zonnetje zetten. Itai Cohn legt uit waarom.

Hoe zijn jullie op Schilderswijk Top 100 gekomen?
,,De Schilderswijk Top 100 is bedacht, omdat er veel positieve en bijzondere dingen gebeuren in de wijk die niet iedereen altijd ziet. Tijdens de derde editie van het cabaretfestival Schilderswijk United, op 6 oktober, worden de bewoners in het zonnetje gezet. Veel buurtbewoners dragen al jaren hun steentje bij."

Welke buurtbewoners kunnen we terugzien in de lijst?
,,De wijk kiest zelf de lijst. Iedere buurtbewoner kan een medebuurtbewoner aanmelden via de Facebookpagina SWTop100. Denk bijvoorbeeld aan het aanmelden van de buurman die al jarenlang boodschappen voor je doet. We richten ons vooral op buurtbewoners die erkenning verdienen voor hun inzet."

Hoe reageren de buurtbewoners?
,,Heel positief. Het wordt veel gedeeld op social media met enthousiaste reacties. Mensen vinden het fijn dat ze zelf kunnen kiezen."

Wie zijn er genomineerd?
,,Ik kan nu nog geen uitspraak doen over de lijst. Deze wordt 29 september bekendgemaakt. Wel kan ik zeggen dat het tot nu toe een leuke mengeling is van bewoners die lang en minder lang actief zijn in de Schilderswijk. Eén ding hebben deze mensen gemeen: ze doen allemaal iets om de wijk steeds mooier te maken."

Is er al een koploper?
,,Er is bewust voor gekozen om geen rigide selectie te maken tussen de genomineerden. De gehele Top 100 is belangrijk. Het maakt geen verschil of iemand op nummer een staat of op nummer honderd."

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag