Volledig scherm
PREMIUM
Op en rond de Haagse Markt in de Schilderswijk. © Frank Jansen

Schilderswijkers geraakt door uitspraken Dijkhoff: 'Duwt mensen in een hoek'

Het Dijkhoff-plan leidt in het ‘echte’ Den Haag tot verontwaardiging over postcode discriminatie, maar óók een roep om de aanpak van probleemwijken.

VVD’er Klaas Dijkhoff heeft met een enorme klap de knuppel in het hoenderhok gegooid met zijn plan voor dubbel strenge aanpak van probleemwijken. Niet alleen in het Den Haag van de Tweede Kamer, de politieke kaasstolp. Maar juist ook in de stád Den Haag. 

Wil Dijkhoff wijken selecteren voor straffe aanpak als er meer dan de helft bewoners van niet-Westerse afkomst wonen? De stad Den Haag in zijn geheel bestaat voor meer dan de helft uit bewoners van niet-Westerse afkomst! Het is de stad met de diepste scheiding tussen rijk en arm en is rijk aan arme wijken.

Niemand van de ‘gewone’ bewoners en die in de lokale politiek ontkent dat er problemen zijn met criminaliteit, armoede, werkloosheid, lage opleiding, slecht of geen Nederlands spreken en beroerde gezondheid. Maar het dubbel straffen van criminaliteit in die wijken en korten op uitkeringen bij niet meewerken aan de Nederlandse waarden, wordt breed gevoeld als contraproductief.

  1. Ondernemer Opera was eerder verdachte in groot onderzoek naar witwassen en illegaal gokken

    Ondernemer Opera was eerder verdachte in groot onderzoek naar witwassen en illegaal gokken

    Ondernemer A.A. van partycentrum Opera aan de Fruitweg die verdachte is in het corruptie-onderzoek rondom oud-wethouder Richard de Mos, blijkt al eerder verdachte te zijn geweest in een ander groot justitieel onderzoek. De man was in 2017 verdachte in een groot onderzoek naar witwassen en illegaal gokken. Dat blijkt uit stukken van de politie die in handen zijn van bezwaarmakers die de nachtontheffing van het zalencentrum aanvechten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag