Manuela Pieterse. Haar dochter Ximena werd in 2012 vermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Manuela Pieterse. Haar dochter Ximena werd in 2012 vermoord. © Frank Jansen

Schok voor ouders Ximena na ‘kil briefje’: Moordenaar van 15-jarige dochter gaat op verlof

Acht jaar geleden, in precies dezelfde maand kwamen Manuela en Robert Pieterse in de grootste nachtmerrie terecht die ouders kan overkomen: hun 15-jarige dochter Ximena werd met 20 messteken vermoord door een 20-jarige Hagenaar die ‘al langer rondliep met het idee iemand te vermoorden’.

Al het verdriet komt juist nu met een mokerslag terug nadat ze met een brief van justitie op de deurmat te horen hebben gekregen dat Stanley A. op proefverlof mag.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag