Volledig scherm
© anp

'Schokkend' onderzoek naar discriminatie op arbeidsmarkt

Haagse Marokkanen worden zwaar gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Zij worden twee keer zo vaak afgewezen voor een baan als een autochtoon met gelijkwaardige opleiding en werkervaring. Ook Haagse Hindoestanen vangen vaker bot bij een sollicitatie. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (Integratie) is 'ontzettend geschokt' door de resultaten. ,,We kennen natuurlijk allemaal de verhalen over disciminatie bij sollicitaties. Maar dit rapport toont keihard aan dat we in deze mooie stad mensen uitsluiten. Dat doet me pijn en dat vind ik volstrekt onacceptabel.''

Minderheid
Werkgevers in Den Haag blijken zelfs nog iets vaker te discrimineren dan bedrijven in de omliggende gemeenten. Volgens onderzoekster Iris Andriessen van het SCP is dat waarschijnlijk een gevolg van het hoge percentage allochtone inwoners dat Den Haag telt. ,,Autochtone Hagenaars zijn in deze stad in de minderheid. Zij voelen zich daardoor bedreigd. Dat leidt tot meer discriminatie dan elders.'' 

Pas als een Haagse Marokkaan over beduidend meer werkervaring en relevante cursussen beschikt dan een autochtone sollicitant, heeft hij evenveel kans op succes, blijkt ook uit het rapport. Dat sluit volgens het SCP aan bij eerdere onderzoeken waarin allochtone kandidaten het gevoel verwoordden dat ze zich dubbel moeten bewijzen. ,,Dat je én de functie aankan, én als Marokkaan te vertrouwen bent.

Extra trainingen 
In reactie op het rapport wil wethouder Baldewsingh van Den Haag extra trainingen voor werkgevers om onbewuste discriminatie tegen te gaan. Ook krijgt het Bureau Discriminatiezaken een apart loket voor klachten over de arbeidsmarkt. Verder gaat de gemeente 'anoniem solliciteren' invoeren en bevorderen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag