Schoppende vrouw en met snoep gooiende man voorkomen overval

VideoTwee klanten van de Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan in Den Haag hebben gisteren voorkomen dat een overvaller zijn slag kon slaan én hielpen de politie met de aanhouding van de 47-jarige Hagenaar. 

Het is dinsdagavond rond 20.00 uur als een man - met zijn gezicht bedekt - de supermarkt binnenkomt. Hij bedreigt het personeel en de klanten met een vuurwapen en roept dat iedereen op de grond moet liggen. 

Hij had echter geen rekening gehouden met een 38-jarige vrouw, die zich niet door hem liet intimideren. ,,Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool'', riep ze, toen de overvaller zei dat ze moest liggen. Vervolgens schopte ze hem tegen zijn knieschijf. Ze kreeg hulp van een man die snoep naar de overvaller gooide. 

Vlucht

Genoeg reden voor de dader om het voor gezien te houden. Hij vluchtte de supermarkt uit maar werd achtervolgd door de heldhaftige vrouw en man. Zij hield even verderop een scooter staande, zei tegen de bestuurder achterop te willen zitten en samen reden ze vervolgens achter de overvaller aan. 

Bij het verzorgingstehuis aan de Burgemeester Waldeckstraat zagen ze dat de man in bosjes probeerde te schuilen. De vrouw belde de politie die hem daar vervolgens aanhielden. 

De man zit vast. 

Volledig scherm
© Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
801 stemmen