Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Schotten tussen werkplekken en extra inpaklijn: Voedselbank Den Haag draait weer op volle toeren

De Voedselbanken in en om Den Haag worden weer opgestart. Door hamstergedrag in de supermarkten en de onmogelijkheid om de 1,5 meter maatregel te volgen, gingen het distributiecentrum en een aantal uitdeelpunten vorige maand dicht. 

Het distributiepunt van de Voedselbank Haaglanden aan de Boomaweg is vanaf donderdag weer in gebruik. Er is een extra inpaklijn gemaakt, zodat de vrijwilligers onderling meer afstand kunnen bewaren. Ook zijn er schotten geplaatst tussen de verschillende werkplekken. Militairen van Defensie hebben een handje geholpen om alle aanpassingen door te voeren. 

Het inpakken kost op deze manier wel meer tijd, vertelt Henk Baars. ,,Normaal hadden we  anderhalf tot twee uur nodig om 750 pakketten klaar te maken. Nu hebben we daar wel twee uur extra voor nodig.”

Uitdeelpunten

De pakketten worden naar de uitdeelpunten gereden. Twee van de 26 punten blijven nog even dicht, omdat ze te klein zijn om genoeg afstand te kunnen houden. Overigens waren niet alle voedselbankplekken de afgelopen weken dicht, benadrukt Baars: ,,In Zoetermeer zijn ze blijven functioneren en ook in Den Haag waren vijf plekken die met hulp van lokale ondernemers en particuliere initiatieven konden doorgaan.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag