Volledig scherm
Archief beeld ter illustratie: Schouten Bouw © Peter Franken

Schouten Bouw is failliet: Opluchting bij huizenkopers, nu andere bouwer zoeken

Bouwbedrijf Schouten Bouw uit Leidschendam is failliet. Dat hebben de kopers van huizen van het in problemen verkerende bedrijf vandaag gehoord van curator mr. Bruno Tideman. Daarmee komt een einde aan maandenlange onzekerheid over het niet afbouwen van hun huizen.

Er zal volgens de curator zo spoedig mogelijk duidelijkheid worden gegeven over de manier waarop de bouwwerkzaamheden kunnen worden voltooid. Nu duidelijk is dat Schouten Bouw niet verder kan, overheerst de opluchting bij de huizenkopers in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Amstelveen die al maanden lege bouwplaatsen zien en in onzekerheid verkeren wanneer hun huis wordt afgebouwd. 

Schouten Bouw had geen geld meer om aannemers en leveranciers te betalen. Maar eigenaar Chris Schouten hield tot het laatst toe vol dat alles goed zou komen, zeggen gedupeerde kopers. ,,Hoewel het me 40.000 euro extra kost die ik heb aan dubbele lasten en een niet uitbetaalde schadevergoeding vanuit de aannemingsovereenkomst, ben ik enorm opgelucht dat ik van die man af ben”, zegt een koper van een huis in Pijnacker-Nootdorp.

150 werknemers

Volgens de curator is er door andere bouwbedrijven veel belangstelling getoond voor de overname van de bouwactiviteiten en personeel van Schouten Bouw. Het bedrijf heeft 150 werknemers. ‘De komende periode zal er gesproken worden met deze overname kandidaten’, aldus Tideman in een brief aan de kopers. ‘In de tussentijd wordt bekeken op welke manier Schouten zelf tijdens het faillissement nog werkzaamheden zal kunnen verrichten.’

‘Raar en slecht’

Voor de tientallen gezinnen die al maanden in onzekerheid zijn over hun nieuwe huis lijkt nu een nieuwe fase aan te breken. ,,Die van een oplossing zoeken”, zegt een koper uit Rijswijk Buiten. De gedupeerden zijn vooral gefrustreerd dat ze ‘zo lang aan het lijntje zijn gehouden met mooie praatjes dat alles goed zou komen'. ,,Het blijft raar en slecht hoe Schouten Bouw al die tijd gecommuniceerd heeft”, zegt een koper in Leidschendam. Maar iedereen kijkt nu vooral vooruit. ,,We zijn allemaal blij dat we nu verder kunnen met een andere bouwer”, blijkt uit de reactie van kopers in Rijswijk Buiten. 

Bekijk hieronder beelden van de boze gedupeerden die in juli verschillende leuzen op de bouwprojecten van Schouten hadden geschreven. 

Meer lezen over de problemen bij Schouten Bouw? Dat kan hier

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag