Volledig scherm
De pinguins in Sea Life. © AD/Daniella van Bergen

Sea Life duurste 'dierentuin' in Haagse regio

Een gezin met twee kinderen is in de Haagse regio het meeste geld kwijt bij Sea Life als ze een dagje naar de dierentuin willen. Een uitstapje naar het park in Scheveningen kost 67,40 euro voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen van 4 en 10 jaar oud.

Het minste geld is een gezin kwijt bij Avonturion, het dierengedeelte van De Vogelkelder. Voor ‘slechts’ 23,80 euro kan een gezin genieten van het doen en laten van de beesten. Een bezoek aan Vlinders aan de Vliet in Leidschendam kost iets meer: 30 euro.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat entreeprijzen van dierentuinen in Nederland, België en net over de grens in Duitsland met elkaar vergeleek. Gekeken werd naar de kosten voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen van 4 en 10 jaar oud dat in het weekend naar de dierentuin gaat. 

Een uitstapje naar Sea Life Scheveningen kost 67,40 euro. De duurste toeristische plek in de regio, maar landelijk gezien nog best goedkoop. Gemiddeld is een gezin namelijk 92 euro kwijt. In Nederland is Wildlands Adventure Zoo Emmen het duurste. Daar betaal je als gezin 127,50 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag