Sea Life vertroetelt haar otters op Wereld Otterdag

VideoSea Life in Scheveningen zet haar otters in het zonnetje met een cadeautje. De diertjes krijgen de sproeislang omdat het vandaag Wereld Otterdag is.

De otters Max en Skittle uit het Scheveningse Sea Life worden vanwege de internationale feestdag verwend met een cadeautje. In hun verblijf ligt vanaf vandaag een tuinslang met sproeier waar de dieren onder kunnen spelen. Het is nog even wennen, de dieren verkennen eerst voorzichtig hun nieuwe aanwinst.

,,Dit zijn de enige twee otters die Sea Life heeft", vertelt Maaike Schröeder van het aquarium in Scheveningen. De dieren krijgen de tuinslang als test, om te kijken of ze het leuk vinden. ,,Kinderen vinden het ook leuk vinden om met warm weer in het water te spelen dus daarom proberen wij dit ook bij de otters."

Naast de otter hebben alleen de schildpad en de pinguïn een eigen internationale dag. ,,Ook deze dieren krijgen op 'hun dag' iets speciaals. Sea Life staat altijd even stil bij een internationale dierendag." De otters kunnen met dit warme weer in ieder geval verkoeling zoeken onder hun nieuwe speeltje.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
De otters in Sea Life worden vandaag in de watten gelegd voor hun eigen 'Wereld Otter Dag'. © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
845 stemmen