Volledig scherm
Geurt Visser (2de van rechts) in betere tijden. De toenmalige lijsttrekker van Gemeentebelang Pijnacker-Nootdorp vierde vorig jaar een verkiezingszege. Korte tijd later vertrok hij naar Den Helder. © Archieffoto

Seks-appjes doen wethouder 'Geile Geurt' de das om

Seksueel getinte berichtjes, fikse ruzies op Twitter en het openbaar maken van vertrouwelijke informatie. Overal waar Geurt Visser verschijnt, waait het stof op.

,,Leuk blouseje, ik ben benieuwd wat voor bh je eronder aan hebt.'' Het is volgens omroep RTV Noord-Holland één van de teksten die de Helderse wethouder Geurt Visser tegen vrouwelijke medewerkers heeft gebezigd. Ook zou het voormalige raadslid in Pijnacker-Nootdorp hen berichtjes hebben gestuurd als 'wat zie je er weer goed uit vandaag' en 'wat zag ik nu weer voor mooie benen langskomen'.

Het was voor de overige leden van het college van b en w aanleiding om het vertrouwen in Visser op te zeggen. In een verklaring wordt gerept over ,,onwelvoeglijk gedrag van de heer Visser richting vrouwen zowel in het stadhuis als daarbuiten''. Visser kreeg door de gemeente zelfs professionele hulp aangeboden om zijn gedrag te beteugelen. Dit leidde echter niet tot resultaat. Na een gesprek met het college besloot Visser vorige week op te stappen.

Twitter
Visser zelf legt zich echter niet zonder slag of stoot neer bij zijn vertrek, zo blijkt uit een verklaring op Twitter. ,,Mijn eerder deze week aangekondigde ontslag zal ik niet formaliseren. Er zijn ontwikkelingen die van invloed zijn op dit besluit,'' zo liet hij weten. Visser was gisteren niet bereikbaar voor een nadere toelichting.

Het is niet de eerste keer dat Visser voor ophef zorgt. Ook in Pijnacker-Nootdorp deed hij veelvuldig van zich spreken. Berucht zijn zijn verbale uitvallen op Twitter. Zo schopte hij ruzie met voormalig wethouder Nico Oudhof en stuurde hij onder het pseudoniem 'Telstaroffline' bizarre, soms kwetsende tweets over collega's de wereld in.

Net na de verkiezingen van vorig jaar vertrok hij naar zijn geboortestad Den Helder om daar namens de Stadspartij zitting te nemen in het college van b en w. Na een jaar moet hij dus al weer weg uit de stad waar inmiddels smalend over 'Geile Geurt' wordt gesproken, zo berichtten lokale media.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag