Volledig scherm
Hoofdkantoor Shell aan Kessler Park Rijswijk © Google Streetview

Shell vindt koper voor complex in Rijswijk

Shell heeft een koper gevonden voor een van de complexen die het bedrijf in Rijswijk bezit. Gisteren ondertekende de multinational samen met koper Kadans Science Partner het contract voor de overdracht van het Kessler Park in de Plaspoelpolder.

Shell maakte al eind 2017 bekend dat het zou vertrekken uit Rijswijk en zich zou richten op de vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Een jaar later begon het bedrijf met het verkoopproces van het 70.000 m2 grote park, terwijl het complex tijdelijk gedeeltelijk werd bezet door de TNO. 

,,We zijn blij dat er een koper is gevonden voor onze locatie”, zegt Shell-directrice Marjan van Loon over de transactie. ,,We hebben er meer dan 50 jaar gewerkt en vinden het belangrijk onze geschiedenis daar op een goede manier af te sluiten.”

Kadans Science Partner investeert in, beheert en verhuurt kantoorruimte aan bedrijven in onder meer de voedingsindustrie en gezondheidswetenschappen. De koper past bij de voorkeur van onder meer de gemeente Rijswijk, die op zoek was naar een partner die vooroploopt in innovatie.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag