Shoppers worden spontaan vrienden in urenlange wachtrij bij Flying Tiger

VideoPraktisch half Den Haag verzamelde zich vandaag voor de Flying Tiger in het centrum. De Deense prijzenknaller viert het tienjarig jubileum met een actie die geen enkele Nederlander kan weerstaan: alle hebbedingetjes waren vandaag slechts één euro.

Oplaadkabels, pennenbakken, drankspelletjes. Iedereen verlaat de winkel met tassen en dozen vol spullen. Koopjesjagers moeten daar wel wat voor over hebben want drommen mensen komen op de actie af. Nog geen uur nadat de winkel aan de Dagelijkse Groenmarkt vanochtend openging, stond op de stoep al een lange rij met winkelend publiek dat niet kon wachten om binnen hun slag te slaan. 

Eenmaal binnen duurde het wachten nog langer. Waar de vroege vogels er nog goed vanaf kwamen met ‘slechts’ een uurtje voetje voor voetje naar de kassa bewegen, deden late shoppers er op een gegeven moment wel vier uur over om hun koopwaar af te rekenen. Maar dat zorgde niet voor een bedorven sfeer. Zo werden twee dames die naast elkaar in de rij stonden spontaan beste vriendinnen. ,,Ik weet nu dat haar favoriete kleur groen is en zij weet dat die van mij blauw is’’, zegt één van hen lachend.

Shopper Lavina hoorde vanochtend van de actie en spoedde zich met zoontje Djixxe naar de Haagse binnenstad. Wat een plezierig dagje vrij moest worden, werd een gezellig winkeldagje in de Flying Tiger. Rond kwart voor elf ’s ochtends sloot Lavina achteraan in de rij, om 13.00 uur ’s middags was ze eindelijk halverwege. ,,Ach, ik heb wel vrienden gemaakt.’’  

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Alles voor één euro bij de Flying Tiger. © Frank Jansen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag