Volledig scherm
© Jacques Zorgman

'Sijtwendepark in handen hondenmaffia'

Niet-hondenbezitters in en rond het Sijtwendepark in Voorburg vrezen dat de hondenbaasjes 'met hun grote monden' hun gelijk krijgen over het losloopgebied in het park. Parkgebruikers zonder honden willen, net als de gemeente, dat het losloopgebied wordt ingeperkt en spreken van 'hondenmaffia' en 'hondenterreur in vrijstaat Sijtwendepark'.

De gemoederen lopen sinds deze week zo hoog op dat de niet-hondenbaasjes niet met hun naam in de krant willen. Hun namen zijn bij de redactie bekend. Volgens een omwonende is het 'een gotspe dat de hondenvrienden in harmonie leven met alle parkgebruikers'. ,,Veel mensen mijden het park waar honden de boel terroriseren.''

De hondenliefhebbers hebben zich onlangs verenigd in 'Vereniging Vrienden Sijtwendepark' en trekken juist aan de bel dat het inperken van het losloopgebied in het park de sociale saamhorigheid ondermijnt. ,,Het gaat niet alleen om honden, maar juist om de ménsen die elkaar ontmoeten terwijl hun honden met elkaar spelen'', is hun betoog.

Gemeenten staan doorgaans voor een dilemma als het gaat over grondverdeling tussen wel en geen hondenbezitters. De emoties lopen enorm op, zoals ook al gebeurde bij nieuwe aanlijnregels in het Hoekenburgpark in Voorburg twee jaar geleden. Er werd toen over en weer gesproken over 'bedreigingen' en de inspraak zou een regelrecht farce zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag