Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld te illustratie: De fatale steekpartij in de Weimarstraat © District8

Slachtoffer fatale steekpartij Weimarstraat werd in hart gestoken na Facebookoorlog

10 jaar celHagenaar Richenol de W. (28) moet tien jaar de cel in voor het doodsteken van een 25-jarige stadgenoot, begin vorig jaar in de Weimarstraat. De dader had op Facebook ruzie gekregen met het slachtoffer en enkele andere vrienden.

Richenol kwam hen op 17 januari 2019 tegen in de Weimarstraat, waar hij op dat moment met zijn moeder liep. Er ontstond een worsteling, met een achtervolging. Daarbij werd de 25-jarige Hagenaar met een mes in zijn hart geraakt. Hij overleed in het ziekenhuis. Richenol de W. was een tijdlang goed bevriend met de broer van het slachtoffer, tot ze heibel kregen op sociale media. 

  1. Emile en Sjaak geven oude elektrische auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’
    PREMIUM

    Emile en Sjaak geven oude elektri­sche auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’

    De eerste elektrische auto’s in Nederland stammen al uit 2007, maar verkeren vaak nog in prima staat. Alleen is er één klein probleempje: ze komen niet meer zo ver. Met de bestaande batterijen halen ze meestal niet meer dan 80 kilometer. Twee jonge ondernemers in Delft hebben daar nu iets op gevonden. Zij bouwen nieuwe batterijen in de oude auto's, waardoor die 250 kilometer kunnen rijden. ,,We krijgen zelfs verzoeken vanuit Australië.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag