Slachtoffer schietpartij Schilderswijk overleden

UpdateIn de Netscherstraat in de Schilderswijk in Den Haag is vanmiddag een man doodgeschoten. De politie heeft een man aangehouden die zich kort na de schietpartij op het politiebureau meldde.

Buurtbewoners hoorden rond 13.00 uur meerdere schoten. Een aantal omwonenden dacht aanvankelijk dat het vuurwerkknallen waren, maar al snel bleek iemand neergeschoten te zijn op straat. Op de rijbaan, nabij de kruising met de Ruysdaelstraat, zakte het slachtoffer in elkaar. Volgens omwonenden gaat het om een Turkse man, ‘tussen de 40 en de 50’, die in de straat woonde.

,,Ik hoorde de schoten toen ik op mijn kamer zat”, vertelt een vrouw die in de Netscherstraat woont. Nadat ze naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was, zag ze het slachtoffer liggen. ,,Toen ademde hij nog. Hij was in zijn buik geschoten.” Wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan, is niet duidelijk.

De politie en medewerkers van de ambulance waren snel ter plaatse en begonnen de man te reanimeren. Dat mocht echter niet meer baten. De straat werd afgezet met hekken, waarna de recherche startte met onderzoek.

Andere bewoners van de Netscherstraat typeren het slachtoffer als een ‘aparte man’. Hij zou niet het type geweest zijn dat om een praatje met buurtgenoten verlegen zat.

De entree naar het appartementencomplex was gisteren de rest van de dag afgesloten door de politie voor onderzoek. Opvallend genoeg werd ook een tweede woning een stukje verderop in de Netscherstraat onderzocht. Of dat iets met de schietpartij te maken had, is nog niet bekend. 

Volledig scherm
Leden van het Quick Response Team van de Dienst Speciale Interventies zijn ook met spoed ter plaatse gekomen. © District8
Volledig scherm
Schietincident op de Netscherstraat © Jos van Leeuwen

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag