Volledig scherm
Het dochtertje van Carolina (3), wordt kort na het incident opgevangen door de politie. © AD/Ben Boukes

Slachtoffer van aanval met zwavelzuur overleden

Carolina Jimenez, de 29-jarige vrouw die in 2011 door haar ex met zwavelzuur op gruwelijke wijze werd verminkt, is dinsdagavond overleden. Ze heeft zelfmoord gepleegd. Diep ontdaan zijn de buren die gisteravond in Zoetermeer het bericht hoorden van Carolina's dood.

Op 16 augustus 2011 overgoot haar ex-vriend, Hagenaar Regillio K. (39), haar met een halve liter zwavelzuur. Zorgvuldig plande hij zijn horrordaad. Hij bestelde een fles via internet en nodigde haar uit voor een weekendje. In het bijzijn van haar 3-jarige dochtertje bond hij haar vast aan het bed en goot het vernietigende zuur over haar heen.

Maanden lag ze in het ziekenhuis en doorstond sindsdien helse pijnen. Zo goed en zo kwaad als het ging probeerde ze voor haar twee kinderen te zorgen. Die woonden in een pleeggezin, maar kwamen zo vaak als mogelijk naar haar woning. 'De laatste maanden zagen we haar steeds minder. Het is vooral heel triest voor de kinderen', meldt een buurtbewoner.

Carolina sprak midden vorig jaar de wens uit een boek te schrijven over de verschrikkingen die ze heeft doorstaan. Dader Regillio K. zit op dit moment een gevangenisstraf van 16 jaar met TBS uit.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag