Volledig scherm
PREMIUM
Fred Karremans was van vele markten thuis, maar bovenal een zeer vakkundig slager. © Privéfoto

Slagersambacht was zijn passie, familiebedrijf zijn lust en zijn leven

Van wieg tot grafHij was voorzitter van de Koninklijke Neder­landse Slagers en lobbyde voor zijn vak in Brussel en Den Haag. Maar hij was ook gewoon een Rijswijkse slager, die met trots achter zijn hakblok stond. Deze week in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Fred Karremans (52).

Fred Karremans (24 mei 1966 - 27 maart 2019) uit Rijswijk was dertien jaar oud toen hij bij zijn vader, in navolging van zijn broers, aan de slag ging in de slagerij in het winkelcentrum op Kijkduin. Hij had talent en was bijzonder gedreven. Naast het werk bij zijn vader ging hij ook werken in het slachthuis aan de Neherkade. Dit deed hij om het uitbenen extra goed in de vingers te kunnen krijgen. Hij oefende en perfectioneerde vaardigheden zoals worst en vleeswaren maken net zo lang tot hij tevreden was. Het slagers­ambacht was zijn passie en het familiebedrijf was zijn lust en zijn leven.

  1. Liefdesmakelaar Manon koppelt mensen aan huizen en aan elkaar: ‘Gewoon weer lekker offline daten’
    Play

    Liefdesma­ke­laar Manon koppelt mensen aan huizen en aan elkaar: ‘Gewoon weer lekker offline daten’

    Als je een huis aan nieuwe eigenaren kan koppelen, kan je ook liefdespartners bij elkaar brengen. Dat denkt althans de Haagse Manon Balkenende (27) van Daten doe je zo. De vrouw die in het dagelijks leven makelaar is, hoopt een ware cupido te worden. ,,Het idee is dat mensen van het online daten afgaan en dat iedereen elkaar weer ‘offline’ gaat ontmoeten.” Om dit te realiseren organiseert Manon verschillende evenementen voor verschillende leeftijdscategorieën. Inschrijven kan via: Datendoejezo.nl

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag