Volledig scherm
In Wassenaar is bij de Haagsche Golf en Countryclub een slang van meer dan een meter gevonden. © Jos van Leeuwen

Slang gevonden op Wassenaarse golfbaan

Een aantal golfers kwam zondagmiddag wel een heel vreemde 'hole' tegen. Bij nummer 1 troffen ze namelijk opeens een slang aan van meer dan een meter lang. 

Toen bezoekers van de Haagsche Golf en Countryclub in Wassenaar het beestje over de golfbaan zagen gaan, hebben ze snel de beheerder ingeschakeld. Die belde op zijn beurt Dierenambulance Den Haag. 

Martin Verbeek van de dierenambulance vertelt dat het om een Stierslang gaat. "Hij is niet gevaarlijk. Hij kan wel bijten, maar het is een wurgslang. Dus hij bijt alleen als hij zich bedreigd voelt", aldus Verbeek.

Hij vindt het bijzonder dat er nu weer een Stierslang is gevonden. Het is namelijk al de zesde Stierslang die langs de kust wordt aangetroffen in een paar maanden tijd. "Normaal hebben we één of twee slangen per jaar. Maar dit zijn er wel heel veel."

De slangen komen normaal niet in deze omgeving voor. Daarom vermoedt Verbeek dat de beestjes gedumpt of ontsnapt zijn. Hij zegt dat er een onderzoek komt naar waarom er opeens zoveel slangen worden gevonden.

Volledig scherm
Martin Verbeek met de aangetroffen Stierslang. © Jos van Leeuwen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag