Medewerkers leggen de laatste hand aan het interieur van Huis de Quack, terwijl coördinator Marije Strating een kopje thee drinkt. Linksachter staat Susanna Huigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers leggen de laatste hand aan het interieur van Huis de Quack, terwijl coördinator Marije Strating een kopje thee drinkt. Linksachter staat Susanna Huigen. © Daniella van Bergen

Slapen in een echt Haags herenhuis, zoals het eruitzag in 1904

Het vroegere woonhuis van de Haagse architect Jan de Quack in de Elandstraat was compleet verpauperd. Na een grondige restauratie schittert het nu weer als nooit tevoren. Wie wil kan er vanaf mei een nachtje logeren, in 19de eeuwse sferen.

  1. Oud-wethouder vereeuwigt liefde voor overleden man Ehsan Turabaz, Afghanistan én tussen links en rechts in boek
    PREMIUM

    Oud-wethouder vereeuwigt liefde voor overleden man Ehsan Turabaz, Afghanis­tan én tussen links en rechts in boek

    De Rijswijkse Marloes Borsboom-Turabaz verbaasde vriend en vijand door verliefd te worden op Ehsan Turabaz. ‘Mister Ikea’, zoals Turabaz dankzij zijn werk werd genoemd, was niet alleen achttien jaar ouder en had een ander geloof, hij had ook een ander ideaal. ,,Ik ben links, van GroenLinks, Ehsan was rechts, van VVD-rechts. Een liberaal met een vlinderdas. Dat we hopeloos verliefd op elkaar werden, lag misschien niet voor de hand. Maar het gebeurde wel.”
    Rijswijk

In samenwerking met indebuurt Den Haag