Trambestuurders moeten, vooral op dit soort onoverzichtelijke plekken, vaak op de rem stappen om te voorkomen dat andere weggebruikers onder de tram komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Trambestuurders moeten, vooral op dit soort onoverzichtelijke plekken, vaak op de rem stappen om te voorkomen dat andere weggebruikers onder de tram komen. © HTM

Slimme rem in tram blijkt succes: Alle nieuwe voertuigen hebben er nu een

Trambestuurders in Den Haag stappen dagelijks tientallen keren op de rem om ongelukken met fietsers, voetgangers en auto's te voorkomen. De resultaten van een test met een nieuw detectiesysteem dat helpt om aanrijdingen te voorkomen, zijn zo goed dat alle nieuwe trams onlangs zijn uitgerust met dit systeem. Ook de voertuigen van RandstadRail krijgen het misschien. 

 1. Vervoerders nemen ondanks corona geen extra maatregelen: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’
  PREMIUM
  virus

  Vervoer­ders nemen ondanks corona geen extra maatrege­len: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’

  In het buitenland zijn de afgelopen dagen al beelden opgedoken van ov-medewerkers in witte pakken met mondkapjes op die metrovoertuigen schoonspuiten. Vervoersbedrijven in Nederland nemen voorlopig echter geen specifieke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers hebben gisteren wel het advies gekregen om bijvoorbeeld hun handen regelmatig te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Zwaargewonde bij schietpartij op de Madernarode in Zoetermeer
  Play

  Zwaargewon­de bij schietpar­tij op de Madernaro­de in Zoetermeer

 2. Bestuurder van geramd busje aangehouden na uitschelden agenten
  Play

  Bestuurder van geramd busje aangehou­den na uitschel­den agenten

  17:57

Den Haag