De Pier van Scheveningen
Volledig scherm
PREMIUM
De Pier van Scheveningen © Peter Franken

Sloop dreigt voor beroemde Pier op Scheveningen die langste tijd heeft gehad, woningen zijn optie

De iconische Pier op Scheveningen lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Volgens de gemeente Den Haag heeft de Pier zijn economische en technische levensduur bereikt. De eigenaren willen er alleen nog in investeren als zij ook andere dingen mogen bouwen op die plek, waarschijnlijk woningen. 

75 reacties

 • M. Teevens

  1 jaar geleden
  Pier is wel een trekpleister, zeker bij toeristen. Voor mij mag er een nieuwe komen. Huizen bouwen op zee? Voor geen prijs zou ik er willen wonen. Als je ziet hoe het weer veranderd, de stormen toenemen dan zit je toch niet met een fijn gevoel "op zee." Ik woon paar straten achter de boulevard, glazenwasser is geweest en na beetje wind en regen zit je al weer met mat grijze ramen. Zou je zo op zee wonen, nee mij net bellen!
 • Toro Ropa

  1 jaar geleden
  Beter bijna heel Scheveningen slopen. Pier en betonnen dozen samen weghalen. En dan wal leuks neer zetten.
 • N Coesel

  1 jaar geleden
  @John & Breunesse: mee eens. Zeker vanaf de zee gezien is het Kurhaus helemaal ingebouwd. Eigenlijk is het beter om een groot gedeelte van de boulevard in de buurt van de pier en Kurhaus te slopen en te vervangen door laagbouw met kleinschalige winkels en cafees/restaurants. Wat moet je met een Blokker langs het strand? De gemeenteraad zou eens in Deauville (Frankrijk) moeten gaan kijken voor inspiratie.
 • Ruud Spermon

  1 jaar geleden
  Als Scheveninger zeg ik: die pier ziet er, ondanks pogingen tot verfraaien, echt niet meer uit; slopen. Iets soortgelijks ervoor in de plaats een optie? Maar zeker geen tweede Dubai van maken, alsjeblieft! De beton kolossen rond het Kurhaus zijn al genoeg doornen in het oog. Handel nu eindelijk eens niet uit winstbejag maar uit liefde voor Scheveningen.
 • R.D. Ceulen

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de pier wel weg kan. Maar dan liefst vervangen door iets beters. Misschien een innovatief prototype van een stad op het water? Een golfslag-generator om millieuvriendelijk energie op te wekken? Een ontziltingsinstallatie met waterzuiveringsapparatuur? I.i.g. niet met nostalgie voor de ogen het nog verder laten aftakelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag