Volledig scherm
De brandweer takelt de auto uit het koude water bij Duinrell. © Erik Overeijnder

'Slowaak die dood landgenoten veroorzaakte was dronken'

De Slowaak die volgens het OM in februari op attractiepark Duinrell een ongeluk veroorzaakte waarbij doden vielen, komt volgende week voor de rechter. De man had volgens het Openbaar Ministerie zoveel alcohol in zijn bloed dat het elke bekende tabel overschrijdt.

Volgens het OM zat de 28-jarige Anton M. achter het stuur toen hij op 11 februari met twee landgenoten in zijn wagen het water in reed. De drie verbleven als arbeidsmigranten in een van de huisjes op het Wassenaarse park. Toen om 03.15 uur de melding bij de hulpdiensten binnenkwam was M. net zelf uit zijn auto gekropen en konden hulpverleners hem nog op de kant helpen. De andere twee inzittenden redden het niet. Een overleed een paar uur later, de andere aan het einde van de dag. M. werd meteen aangehouden.

Een alcoholtest heeft daarna uitgewezen dat de Slowaak een enorme hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. 1,77 mg staat op de dagvaarding. Tabellen gaan niet verder dan 1,50 mg. Omgerekend is dat 3,45 promille, een promillage van 0,5 is toegestaan.

De zaak gaat woensdag alleen over de stand van zaken van het onderzoek en om de verlenging van het voorarrest. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag