Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Snelheidsduivel (23) die met 207 kilometer per uur over A4 raasde moet onbetaald werk gaan doen

Een 23-jarige inwoner van Rijswijk die met een vaart van 207 kilometer per uur over de A4 bij Schipluiden raasde, heeft een rijverbod van drie maanden gekregen van de rechter. Daarnaast moet hij anderhalve week onbetaalde arbeid verrichten.

Op 26 augustus werd de man door de politie van de weg geplukt. Hij zou bij kilometerpaal 60 bij Schipluiden, komende vanuit Rotterdam, een snelheid van 207 kilometer gehaald hebben, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 kilometer geldt. Volgens de Rijswijker kan van die snelheidsmeting niets kloppen. ,,Ik heb er hooguit 130 gereden”, zei hij donderdag bij de rechter in Den Haag . De A4 maakt op de plek een bocht. Het zou een kamikazeactie zijn geweest als hij er 207 kilometer per uur gereden had.

Quote

Uw snelheid was ongelofe­lijk

Rechter

De politie had zijn snelheid gemeten met laser, maar die meting deugde volgens verdachte niet. Laser kan alleen gebruikt worden als de weg recht loopt, en dat is bij Schipluiden dus niet het geval, meende hij. De rechter was niet overtuigd van het verhaal. Volgens haar was er sprake van een heel flauwe bocht, en kon de politie er wel degelijk zijn snelheid met laser correct meten. ,,Uw snelheid was ongelofelijk!”, zei de rechter tegen de verdachte.

,,Gewone automobilisten moeten zich rot geschrokken zijn toen u voorbij kwam.” Met dergelijke snelheden zijn ongelukken haast niet te vermijden, meende de rechter. ,,U hebt geluk dat u zelf hier nog zit.” Ze besloot de hardrijder een werkstraf van zestig uur te geven.

Truckersrijbewijs

Daarnaast kreeg de man een rijverbod van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat hij binnenkort weer de weg op kan. De drie maanden die hij echt niet achter het stuur mag, zitten er immers haast op. Dat komt de snelheidsduivel goed uit. Hij wil zo snel mogelijk zijn truckersrijbewijs halen. Daar was hij al mee bezig toen de politie hem van de weg plukte.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag