Volledig scherm
Oh Oh Intro een paar jaar geleden. © Frank Jansen

'Snelst groeiende studentenstad' biedt warm onthaal met vijf dagen feest

Oh Oh INTRO. Onder die noemer worden alle aankomende studenten in Den Haag aangemoedigd om in de laatste 'werkweek' van augustus te ontgroenen in de studiestad van hun keuze.

Zes jaar nadat stichting ACKU voor het eerst in samenwerking met de gemeente Den Haag een feestelijke introductie aanbood, zal het programma langer duren dan ooit tevoren: vijf volle dagen.

En dat mag ook wel, vinden de organisatoren, die er trots melding van maken dat Den Haag inmiddels de 'snelst groeiende studentenstad van Nederland' is. Ruim 7500 nieuwkomers zullen zich aan het einde van de zomer melden voor een studie in de mooie stad achter de duinen. Een vermoedelijk flink deel van hen zal op maandag 27 augustus present zijn voor een warm onthaal op de campus van De Haagse Hogeschool.

Nog dezelfde dag zullen ook bezoekers in het centrum al iets van de invasie meekrijgen, want veel activiteiten worden gepland op en rondom het Lange Voorhout.

'Beats'

Nadat dinsdag 28 augustus plaatselijke sportverenigingen zich aan de studenten zullen presenteren met onder andere ludieke touwtrek- en hoelahoepwedstrijden, volgt op woensdag een rondvaart door de stad vol 'lekkere beats en waterpistolen'.

Na al dat gespetter in de grachten belooft donderdag de kennismakingsdag bij uitstek te worden. Het Lange Voorhout wordt dan ingericht tot een festivalterrein met ruimte voor drie podia waar bands en dj's zich laten horen en zien. Denk aan dj Billy the Kit, Stennis Weening en rapper Josylvio.

Onderwijswethouder Saskia Bruines opent het festival na 19.00 uur officieel, samen met nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch.

Vrijdag 31 augustus mogen de aankomende studenten hun eventuele kater wegwerken tijdens een zacht geprijsd ontbijtje op de Grote Markt. Meer informatie op de site.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag