Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Sommige vrienden zijn als vogels. Als het koud wordt, vliegen ze weg

Column ADO heeft voor de vijfde keer op rij verloren; ook in koffiehuis de Koning is de jacht op de schuldige begonnen. ‘Zit niet te zwartepieten’, sputtert Ome Ed. ‘Dát maggie niet meer zeggen’, roept Leen Half Een.

‘Jawel, dit jaar heb-ie nog zwarte pieten bij de intocht op Scheveningen, volgend jaar niet meer.’ Ome Ed heeft de krant goed gelezen. ‘Maar volgend jaar is er sowieso geen intocht meer, zonder de sponsors die ze nu bedreigen, en al die honderden vrijwilligers. Dan wordt het pas écht een schijnvertoning.’ Hij giet zijn glas Spa Geel nog een keertje vol, uit de krat die heimelijk onder de tafel staat. Er is enig protest tegen het tempo waarmee Ome Ed drinkt, maar die wil er niets van weten. ‘Ik drink veel omdat ik een lever heb. Waarom zou ik er anders mee rondlopen? Hetzelfde geldt voor mijn longen, daarom rook ik. Dat houdt ze actief en alert.’

  1. Moerwijkers en De Mos verbijsterd over daklozenopvang in Twickelstraat

    Moerwij­kers en De Mos verbijs­terd over daklozenop­vang in Twickel­straat

    Moerwijk, een van de armste buurten van Nederland krijgt er nog meer problemen bij, zo vrezen buurtbewoners. Ze zijn verbijsterd dat de extra winteropvang voor daklozen in de Twickelstraat komt. De wijk is al zwaar overbelast, stelt Conny Ligtvoet namens de buurt. Ook raadslid Richard de Mos, die als wethouder de wijk onder zijn hoede had, deelt die zorgen. ,,Moerwijk is het afvalputje van Den Haag”, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag